mark_email_unread
search
Home navigate_next Blog

Kotlin app laten maken: waar je aan moet denken

Dennis Adriaansen


Elke Android-ontwikkelaar weet hoe tijd het kost om een ​​nieuw project helemaal opnieuw te maken, dus corrigeer deze Android-ontwikkeling met een speciale architectuur die modulesarchitectuur wordt genoemd. We kunnen tijd besparen, de code hergebruiken door deze in uw project te configureren. Hier is een uitgebreide gids voor een modulaire architectuur.

Foto door Ashkan Forouzani op Unsplash

Het maken van een module is vrij eenvoudig dankzij de Android Studio door de stappen te volgen die voor u werken.

Om een ​​nieuwe module voor een nieuw apparaat aan uw project toe te voegen, gaat u als volgt te werk:

Klik op Bestand > Nieuw > Nieuwe module.

 1. In het Nieuwe module maken vensterdat verschijnt, biedt Android Studio de volgende apparaatmodules:
   
 • Telefoon- en tabletmodule
 • OS-module dragen
 • Android TV-module
 • Glasmodule
 1. Selecteer de module voor het gewenste apparaat en klik op Volgende.
 2. In het configureren van uw nieuwe module vorm, voert u de volgende gegevens:
 • Naam van detoepassing:Deze naam wordt gebruikt als de titel van uw app launcher icoon voor de nieuwe module.
 • Modulenaam: deze tekst wordt gebruikt als de naam van de map waarin uw broncode en bronbestanden zichtbaar zijn.
 • Pakketnaam: dit is de Java-naamruimte voor de code in uw module. Het wordt toegevoegd als het pakket attribuut invan de Android manifest bestandmodule.
 • Minimum SDK: deze instelling geeft de laagste versie van het Android-platform aan die de app-module ondersteunt. Deze waarde stelt het minSdkVersion kenmerkin het build.gradle- bestand in, dat u later kunt bewerken.
 1. Klik vervolgens op Volgende.
 2. In het Nieuwe module maken vensterdat verschijnt, biedt Android Studio de volgende apparaatmodules:

Selecteer de module Telefoon en tablet en klik op Volgende.

 1. Klik op een activiteitensjabloon waarmee u wilt beginnen en klik op Volgende. Als u geen activiteit nodig heeft, klikt u op Geen activiteit toevoegen, klikt u op Voltooienen bent u klaar.
 2. Als je een activiteitensjabloon hebt gekozen, voer je de instellingen voor je activiteit in op de Activiteit aanpassen pagina. De meeste sjablonen vragen om een activiteitnaam, lay-outnaam, titelen brontaal, maar elke sjabloon heeft activiteitspecifieke instellingen. Klik op Voltooien. Wanneer u een app-module met een activiteitssjabloon maakt, kunt u de module onmiddellijk op uw apparaat uitvoeren en testen.

Android Studio maakt alle benodigde bestanden voor de nieuwe module en synchroniseert het project met de nieuwe modulebestanden. Door een module voor een nieuw apparaat toe te voegen, worden ook alle vereiste afhankelijkheden voor het doelapparaat toegevoegd aan het buildbestand van de module.

REF: https://developer.android.com/studio/projects/add-app-module

Gebruik

van modulaire architectuur Laten we het hebben over het gebruik van modulaire architectuur. Volg onderstaande link om modulaire architectuur te gebruiken om te zien WAAR / WAAROM u deze aanpak wilt kiezen.

Hoe bouw je een modulaire Android-app-architectuur?

Ik hoop dat de bovenstaande details uitleggen over modulair en laten we eens kijken hoe we kunnen consumeren door de in-app module.

Implementeren en vrijgeven

Een Android-bibliotheek is structureel hetzelfde als een Android-app-module. Het kan alles bevatten wat nodig is om een ​​app te bouwen, inclusief broncode, bronbestanden en een Android-manifest. In plaats van te compileren tot een APK die op een apparaat wordt uitgevoerd, compileert een Android-bibliotheek echter tot een Android Archive (AAR) -bestand dat u kunt gebruiken als afhankelijkheid voor een Android-app-module. In tegenstelling tot JAR-bestanden kunnen AAR-bestanden Android-bronnen en een manifestbestand bevatten, waarmee u naast Java-klassen en -methoden gedeelde bronnen zoals lay-outs en drawables kunt bundelen.

Foto door Vidar Nordli-Mathisen op Unsplash

Er zijn tal van platforms voor het hosten van uw Android-bibliotheek en het creëren van de Gradle- of maven-afhankelijkheid. U kunt kiezen tussen JitPack of JCenter of Maven Central.

Ref: Volg deze link om de publicatie te configureren.

JCenter

Ontwikkel en publiceer je eigen SDK in Android - Deel 3 (Creëer graduele afhankelijkheid)

Mohit Rajput ・ 8 min gelezen Dit is het derde en laatste deel van de serie "Ontwikkel en publiceer je eigen SDK in Android". We hebben ...

dev.to

Het is een behoorlijke tijd om configuraties op te zetten die vooral de voorkeur hebben voor organisaties omdat de broncode privé wordt gehouden.

JitPack

JitPack |en Android-bibliotheken

JVM-publiceren JitPack maakt het gemakkelijk om uw Java- of Android-bibliotheek vrij te geven. Publiceer rechtstreeks vanuit GitHub of Bitbucket.

jitpack.io

Een van de gemakkelijkste manieren om te publiceren, je hoeft geen account aan te maken en niet veel configuraties.

Problemen en oplossingen

In het bovenstaande voorbeeld werd geen gebruik gemaakt van een externe bibliotheek in de bibliotheekmodule. Als we bijvoorbeeld een bibliotheek toevoegen zoals een stijlbare toast in de bibliotheek wanneer het publiceren gebeurt, moet het ook met het pakket worden verzonden.

Eenvoudig gezegd wordt

LibraryA gebruikt LibraryB wanneer ik LibraryA in de app gebruik, het is niet op de hoogte van LibraryB, dus het zal een runtime-uitzondering veroorzaken (No Class Found Exception).

Dit wordt ook wel Transitive Dependency

Transitive Dependency genoemd.

Een variant van een component kan afhankelijkheden hebben van andere modules om correct te werken, zogenaamde transitieve afhankelijkheden. Releases van een module die op eenwordt gehost, repository kunnenleveren metadata om die transitieve afhankelijkheden aan te geven. Gradle lost standaard transitieve afhankelijkheden automatisch op. De versieselectie voor transitieve afhankelijkheden kan worden beïnvloed doordeclareren afhankelijkheidsbeperkingen te.

Om dit op te lossen, moeten we het "pom" -bestand toevoegen dat alle afhankelijkheidsdetails bevat.

Een Project Object Model of POM is de fundamentele werkeenheid in Maven. Het is een XML- bestand dat informatie bevat over het project en configuratiedetails die door Maven zijn gebruikt om het project te bouwen. Het bevat standaardwaarden voor de meeste projecten.

Ten eerste moeten we de externe bibliotheek in Gradle importeren met behulp van api of implementatie.

sm