mark_email_unread
search

Wat is Magento?

In het kort; Magento is een open source webshop platform geschreven in PHP i.c.m. het Zend framework. Magento is een van de grootste e-commerce platformen van dit moment. Samen met Shopify zijn ze de absolute marktleider en bieden ze bijna alle mogelijke features en onderdelen voor een professionele e-commerce website.

Magento kent veel voordelen tegenover haar concurrenten. Zo laten zij WooCommerce en OpenCart eenvoudig achter zich aangezien;
 

  • Magento is gratis met de mogelijkheid van extra functies te genieten wanneer je bereid bent hiervoor te betalen
  • De webshophouder heeft volledige controle over de broncode en is daarom volledig vrij zelf zijn hosting dienst in te richten
  • De functies zijn oneindig en voldoen aan bijna alle behoeften die verkopers hebben

Magento biedt verschillende producten aan. Elk product richt zich op een specifieke groep gebruikers. Hierdoor voorzien zij iedere groep ik hun vraag naar een passende en flexibele e-commerce oplossing. Wat de verschillende producten zijn lees je hieronder:
 

  • Magento Open Source
  • Magento Commerce
  • Magento Commerce Cloud
  • Magento Order Management
  • Magento Business Intelligence

Natuurlijk zijn er enkele core functionaliteiten die Magento succesvol maken. Hieronder lees je waarom mensen gek zijn op het Magento platform:

Open source
De basis van Magento is volledig open source. Dit betekent dat het gratis door iedereen gedownload en gebruikt mag worden. Daarbovenop kunnen ontwikkelaars bijdragen aan de broncode en het al ruime aanbod aan functionaliteit nog groter maken.

Eenvoudige meerdere sites/shops beheren

Magento heeft de functie om aan meerdere webwinkels tegelijk te werken. Je kunt zelfs eenzelfde winkels op meerdere websites platformen tegelijk draaien en ze eenvoudig vanuit één admin panel te beheren. Alle verkopen en klanten kunnen vanuit één database worden beheerd. Dit scheelt veel tijd bij het plaatsen van bestellingen en het beheren van verkopen. Het heeft ook andere functies, zoals meertalige ondersteuning voor meerdere valuta, internationale ondersteuning, bladeren door producten, verzending, orderbeheer enz.

Vind Magento developers in jouw stad:

sm