Wil je een shopify webshop laten maken? Dat is een strak plan. Shopify is een van de meest gebruikte e-commerce oplossingen van dit mment. Ben je benieuwd wat een Shopify webshop ongeveer kost? In dit artikel lees je alles over het meest populare e-commerce platform van dit moment. 

Het verhaal achter Shopify

In 2004 richtte Tobi, samen met zijn mede-oprichters, in eerste instantie Snowdevil op om snowboards te verkopen. Destijds werd online winkelsoftware gebouwd voor bestaande grote bedrijven die online overstapten. Het was ongelooflijk duur, onnodig ingewikkeld en woedend inflexibel. Lutke, een software-engineer, is gefrustreerd door de beschikbare e-commerceplatforms en ontwerpt vervolgens een geheel nieuwe tool waarmee Snowdevil werkt. Ontevreden over de beschikbare e-commerce-opties, ontwierp en creëerde Lutke nieuwe software om Snowdevil uit te voeren, maar het werd al snel duidelijk dat de software waardevoller was dan de site.

Geïnspireerd door zijn ervaringen met Snowdevil, werd Shopify officieel gelanceerd als een set tools voor verkopers om hun eigen sites te bouwen. Shopify concentreerde zich op de essentie, zoals aanpasbare winkelsjablonen, bijgehouden bestelfeeds, voorraadorganisatie en betalingsverwerking en PayPal / creditcard-integratie. Shopify's hoge mate van maatwerk legt de basis voor de verschuiving van een tool naar een platform.

Wat kost een shopify webshop?

Je kunt een Shopify webshop 14 dagen gratis uitproberen. Daarna kent het platform drie verschillende prijsklasse.

KostenvergelijkingKosten
Shopify basic$29 USD p/m
Shopify$79 USD p/m
Shopify advanced$299 USD p/m

Hoe werkt Shopify?

Shopify is een platform waarmee je zonder veel technische kennis een professionele webshop kunt maken. De webshops van Shopify zien er out-of-the-box prachtig uit en zijn eenvoudig te customizen wanneer nodig. Daarnaast kent Shopify een bijzonder sterke infrastructuur om de e-commerce producten in de webshop vindbaar te maken via Google.

De Shopify editor

Met de Shopify pagina editor pas je eenvoudig je webshop aan. Je hebt de mogelijkheid om het lettertype, de kleuren en alle afbeeldingen van de webshop aan te passen. Het Shopify platform geeft je alle vrijheid om je webshop volledig naar wens te laten maken. 

Hoe zie ik mijn statistieken in Shopify?

De Shopify Analytics tool helpt je om te zien hoeveel bezoekers er op je webshop actief zijn. Daarnaast zie je eenvoudig hoeveel terugkerende klanten er zijn geweest. Alle statistieken in de Shopify Analytics tool zorgen er voor dat je meer kunt leren over je bezoekers en je webshop hier eenvoudig op aan te passen. 

Shopify Apps

De Shopify apps zorgen er voor dat je een eenvoudige webshop kunt veranderen in een ultieme e-commerce oplossing. Denk hierbij aan nieuwsbrieven, social media koppelingen, voorraad beheer en advertentiemogelijkheden. Shopify apps worden gemaakt door developers over de hele wereld. Voor ieder vraagstuk is waarschijnlijk een passende app te vinden. Als je een Shopify webshop laat maken is het verstandig te overleggen welke apps de Shopify webshop gaat gebruiken. Ook kun je in kaart brengen of je misschien een partij moet inschakelen om een maatwerk Shopify app te laten schrijven. Zo kun je zelfs met zeer specifieke wensen een prachtige webshop laten maken. 

Vergeet niet (!)

Dat Shopify een van de aller gebruiksvriendelijkse e-commerce oplossingen is van dit moment. Het zal in het begin even zoeken zijn. Maar wanneer je tijd investeert om het platform te leren kennen, jezelf goed laat adviseren en vol goede moed begint zul je snel merken dat je een van de beste webshops van de wereld kunt opzetten via het prachtige platform van Shopify.