menu
Home chevron_right Website laten maken

Een website laten maken

  • check_circle Zelf teksten en afbeeldingen wijzigen
  • check_circle Goed vindbaar in Google
  • check_circle Snel online!
Een website laten maken

Wil je een website laten maken? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste bedrijven die klaar staan om jouw nieuwe website te maken. Om je de juiste keuze te laten maken leggen we hier uit waar je aan moet denken, met welke zaken je allemaal te maken krijgt en vertellen we precies hoe je jezelf het best voorbereidt. 

Een professionele website laten maken

Als je een website laat maken is het belangrijk dat je bedenkt wat het doel van de website is. Wat wil je met de website gaan bereiken? Wil je extra klanten aantrekken? Wil je producten verkopen? Of wil je de website inzetten als een simpel online visitekaartje?

Het doel van je website bepaalt hoe je website gemaakt gaat worden. Het is dus belangrijk het doel vooraf te defineren. Ook wil je nadenken ovet het ontwerp van je website. Vind je het belangrijk dat de volledige huisstijl van je organisatie overgenomen wordt? Of is het voldoende dat de website enkel de kleuren en het logo bevat? Het ontwerp kan veel invloed hebben op het kostenplaatje van je website. Daarom is het verstandig om van te voren te bedenken wat je precies wil.

Uiteraard is er nog meer…

Als je nieuwe website staat, wil je deze ook kunnen beheren. Eens in de zoveel tijd de webteksten aanpassen is geen overbodige luxe. De teksten van je website pas je aan door middel van een CMS. 

Een Content Management Systeem kiezen

Het Content Management Systeem (CMS) is het programma dat tussen je browser en de database van je website inzit. Er zijn veel content management systemen beschikbaar. Je doet er goed aan om vooraf bij de webbbouwer te informeren welk CMS zij adviseren. Vaak zal dit WordPress zijn omdat dit al jaren het meest populaire systeem is. Toch zijn andere systemen in opkomst en vaak nog eenvoudig in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan CraftCMS of Umbraco.

Hoe lang duurt het om een website te laten maken?

Een wesbite laten maken kost gemiddeld tussen de 10 en de 40 uur, afhankelijk van de complexiteit van de pagina's. Natuurlijk zijn er ook website waarbij de ontwikkeltijd vele malen hoger ligt. Maar voor een gemiddelde website met 4 a 5 pagina's kun je rekenen op ongeveer 40 uur. Let op: de hoeveelheid maatwerk heeft grote invloed op de uiteindelijke ontwikkeltijd. Veel website bouwers hergebruiken broncode van verschillende websites om het ontwikkelproces te versnellen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat websites betaalbaar zijn, en blijven.

Kosten website laten maken:

De kosten voor een nieuwe website zijn afhankelijk van de tijd die een website bouwer kwijt is aan met maken van de website. De tijd die een website bouwer kwijt is aan het maken van je nieuwe website zal hij of zij in rekening brengen. Daarom is het goed om te weten hoeveel tijd een website maken in beslag neemt en welk uurtarief acceptabel is voor verschillende webbouwers.

Kosten zakelijke website

Wat kost het gemiddeld om een zakelijke website te laten maken?

KostenvergelijkingKosten
Website voor het MKB€ 50 - € 75
Website voor grote bedrijven en webshops€ 75 - € 150+
Gemiddelde kosten website:€ 87,50 per uur

Het uurtarief van websitebouwers verschilt enorm. Technisch personeel is op dit moment erg schaars. De digitaliseringen van de afgelopen jaren zorgt voor een enorme vraag naar bouwers van websites, applicaties, webshops en overige systemen. Hierdoor kunnen ervaren ontwikkelaars vaak hogere bedragen vragen voor hun diensten.

Website bouwen kosten per uur:

  • Website bouwer beginner: €25 euro per uur
  • Website bouwer ervaren: €75 euro per uur.

Gezien de kosten van een ervaren bouwer kom je voor een medium grote website uit op een gemiddeld kostenplaatje van €3750 euro.

Website vindbaar maken in Google

Na het bouwen van je website wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt. Mensen zoeken via Google naar bedrijven en organisaties in de buurt. Door je website te laten maken met Google in gedachten zorg je dat de zoekmachine je website snel weet te vinden en weergeeft in de zoekresultaten. 

Het proces om je website geschikt te maken voor Google heet Zoekmachine Optimalisatie, of vaak afgekort naar de Engelse variant: SEO (Search Engine Optimization)

Gratis offerte aanvragen

Lees onze Privacy Policy en Algemene Voorwarden

Vind bedrijven in de buurt

Stel uw vraag

Veelgestelde vragen

  • Dat is lastig te beantwoorden. Je kunt jezelf de vraag stellen; wat kost een auto? Om een goed beeld te krijgen van de kosten kun je het beste met een professional om tafel zitten om je wensen te bespreken.

  • Ja dat kan! Al onze partners werken met een door hun gekozen CMS (Content Management System). Zij bouwen de website op een dusdanige manier dat je de content zelf eenvoudig kunt beheren.

  • Goed dat je hier al over nadenkt. Informeer in offertegesprek altijd naar de volgende onderdelen: ontwerp, looptijd, domeinnaam, hosting, SSL certificaat en de kosten hiervan. Vergeet ook geen afspraken te maken over toekomstige updates en onderhoud van je nieuwe website.

Offerte aanvragen