WooCommerce is 's werelds populairste e-commerceplatform. Het is superflexibel, kosteneffectief en gemakkelijk te beheren, zelfs voor beginners.

Veel beginners voelen zich echter een beetje geïntimideerd door het idee om zelf WooCommerce op te zetten. De meeste gebruikers hebben moeite om erachter te komen hoe ze aan de slag kunnen met WooCommerce en wat de juiste manier is om WooCommerce in te stellen.

In deze ultieme WooCommerce-tutorial zullen we je stap voor stap begeleiden bij het opzetten van WooCommerce. We zullen ook WooCommerce-bronnen delen, zoals de beste WooCommerce-thema's, WooCommerce SEO-tips en andere nuttige bronnen om u te helpen uw winkel te laten groeien.

Stap voor stap WooCommerce-gids voor beginners

WooCommerce-zelfstudie (overzicht)

Hier is een overzicht van alle onderwerpen die we zullen behandelen in deze ultieme WooCommerce-gids.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce review + vergelijking met andere eCommerce-platforms

Wat heb je nodig om een ​​WooCommerce-winkel te maken?

  • Stap 1. Aan de slag met WooCommerce
  • Stap 2. WordPress instellen
  • Stap 3. Hoe u WooCommerce correct installeert en instelt
  • Stap 4. Producten toevoegen in WooCommerce
  • Stap 5. Een WooCommerce-sjabloon en -thema kiezen
  • Stap 6. WooCommerce-plug-ins en -extensies installeren
  • Stap 7. WooCommerce-bronnen om uw online winkel te laten groeien

WooCommerce Veelgestelde vragen

Klaar? Laten we beginnen.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is gratis eCommerce-software waarmee u gemakkelijk producten en diensten online kunt verkopen. In de loop der jaren is het het populairste e-commerceplatform ter wereld geworden dat wordt gebruikt door miljoenen kleine en grote bedrijven (online winkels).

WooCommerce is ontwikkeld als een uitbreiding van WordPress, de meest populaire websitebouwer op de markt. Hierdoor kunnen gebruikers een geheel nieuwe eCommerce-website bouwen of winkelwagenfunctionaliteit toevoegen aan een bestaande website.

Als open-source software is WooCommerce gratis te downloaden en te gebruiken. Hoewel de WooCommerce-software gratis is, hebt u nog steeds een domeinnaam en webhostingservice nodig om een ​​website op te zetten, wat geld kost. We zullen later in dit artikel meer praten over de prijzen van WooCommerce.

WooCommerce beoordelingen; voors -en tegens

WooCommerce is de meest populaire e-commerce software ter wereld geworden omdat het gemakkelijk te gebruiken is voor beginners en het wordt geleverd met extreem krachtige functies.

Omdat WooCommerce open source is, is het niet alleen 100% gratis, maar krijg je ook volledige vrijheid en controle over je eCommerce-website.

In tegenstelling tot andere eigen e-commerceplatforms, zijn de prijzen van WooCommerce exclusief licentiekosten. Dit betekent dat u het kunt gebruiken om zoveel online winkels en eCommerce-websites te maken als u maar wilt.

WooCommerce is een plug-in die bovenop WordPress is gebouwd, wat betekent dat u ook kunt profiteren van alle krachtige functies van WordPress. Bekijk onze volledige WordPress-recensie voor meer informatie over WordPress.

Er zijn duizenden prachtige WooCommerce-ontwerpen en sjablonen waaruit u kunt kiezen om uw online winkel te starten. Elk van hen wordt geleverd met gebruiksvriendelijke aanpassingsopties en veel ervan zijn gratis beschikbaar.

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijfseigenaren dol zijn op WooCommerce, is de flexibiliteit. U kunt extra functies aan WooCommerce toevoegen door verschillende WooCommerce-plug-ins te gebruiken (ook wel add-ons genoemd). Er zijn letterlijk duizenden WooCommerce-specifieke plug-ins die u kunt gebruiken om de functionaliteit uit te breiden om functies toe te voegen zoals boeken, abonnementen, integraties van verzendplatforms, belastinginning, enz.

Een ander voordeel van het gebruik van WooCommerce is dat het geen beperkingen oplegt aan hoe u uw bedrijf runt.

Standaard ondersteunt het PayPal en Stripe uit de doos. U kunt via add-ons tientallen andere betalingsgateways gebruiken. Er zijn zelfs integraties beschikbaar voor enkele minder bekende en regionale betalingsgateways.